Toiminta

EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) on Euroopanlaajuinen opiskelijajärjestö, joka järjestää erityisesti sähkö- tietoliikenne, bioinformaatioteknologia- ja tietotekniikan alan opiskelijoille noin viikon mittaisia workshoppeja ja kulttuurivaihtoja.

EESTEC LC (Local Committee) Helsinki on EESTECin paikallisjärjestö, joka on perinteisesti toiminut Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry:n yhteydessä. Olemme kuitenkin irtautuneet killasta vuonna 2013 ja toimimme ELEC-kiltojen (SIK, AS, Inkubio) ja TiK-killan yhteisenä kansainvälisyystahona. Yhteensä EESTEC toimii yli 28 eri maassa ja paikallisjärjestöjä eli LCitä on yli 50.

Paikallistoimikunta Helsingin toiminnan fokus on:

  • Viedä ihmisiä maailmalle
  • Tuoda ihmisiä maailmalta tänne vähintään kerran kahdessa vuodessa järjestettävässä Workshop-tapahtumassa

EESTEC mahdollistaa siis käytännössä erittäin halvan ja tehokkaan reissaamisen ympäri Eurooppaa. Tapaat järjestetyissä tapahtumissa aina yli 10 henkeä Euroopan eri maista, saaden unohtumattomia kokemuksia ja luoden kenties elinikäisiä ystäviä. Tämä maksaa vain lentolipun kohdemaahan, sillä järjestäjätaho järjestää puolestasi majoituksen, muutaman lämpimän ruuan per päivä ja toki bileet joka ilta!

 

Tämä artikkeli on tynkä – Päivitystä luvassa! Voit lukea lisää EESTECistä tämän Wikipedia-artikkelin kautta.