Matkaohjeet

Viikoksi reissuun miltei ilmaiseksi, tutustumaan ihmisiin ympäri Euroopan? – Kyllä, helposti!

 1. Löydä mielekäs tapahtuma
 2. Täytä osallistumislomake eestec.net-sivulla
 3. Odota, kunnes järjestäjä julkaisee virallisen osallistujalistan (lähetämme sinulle tästä henkilökohtaisesti sähköpostia)
 4. Osta lentoliput (tai liftaa!?) kohdemaahan
 5. Nauti!

EESTEC-tapahtumat voidaan jakaa kahteen eri luokkaan: Workshoppeihin ja Exchangeihin (vaihto). Molemmat tapahtumaluokat sisältävät “kaiken tarpeellisen” järjestäjän puolesta: Ilmaisen majoituksen, kolme ruokaa per päivä (ainakin yksi lämmin), oleelliset siirtymiset paikasta toiseen – ja toki bileet joka ilta. Workshop sisältää pienen akateemisen osuuden, josta voidaan myöntää jopa opintopisteitä (ECTS). Vaihdoista saatetaan pyytää pienimuotoista maksua, mutta tämä on harvinaisempaa. Matkasi on siis käytännössä ilmainen, mikäli saat lifattua kohdemaahan asti! Toki omat välipalat, juomat ja  tuliaiset maksavat jotain, joten matkabudjettia kannattaa varata.

Tapahtumajärjestäjän vastuita säädellään ns. EESTEC RoP, Rules of Procedure-dokumentti, jossa mainitaan mm. vähimmäisajat osallistujalistojen julkaisemiseen. Järjestäjä ilmoittaa osallistujat viimeistään neljä viikkoa ennen tapahtumaa.

Virallisia eestec.netin uusia nettisivuja rakennetaan paraikaa uusiksi, sillä vanhat hävisi palon seurauksena bittitaivaaseen – Ulkoasua tai sisältöä ei ole hiottu vielä täysin kuntoon. Ilmoittautuminen tapahtumiin vaatii rekisteröitymisen eestec.netiin ja paikallishallituksen hyväksymisen LC:n jäseneksi. Voit tämän jälkeen käyttää sivujen “apply to event” -toimintoa. Tapahtumiin pyritään valitsemaan porukkaa mahdollisimman tasaisesti eri paikallistoimikunnista siten, että sekä sukupuoli- että maantieteellinen jakauma on monipuolinen. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset (LC Helsinki, LC Tampere) hyväksytään tapahtumiin käytännössä AINA, sillä hakijoita on niin harvakseltaan. Erityisiä vaatimuksia tai edellytyksiä tapahtumaan pääsemisessä ei yleensä ole – Lähde siis seikkailemaan!

 

Tapahtumiin haetaan jokaisen paikallistoimikunnan määrittelemällä tavalla. Prosessi on LC Helsingin kohdalla seuraava:

 1. Seuraa julkaistavia tapahtumia sähköpostilistamme tai virallisen https://eestec.net/events/ -sivun kautta
 2. Bongaa kiva tapahtuma
 3. Rekisteröity uudistuneelle (ja vielä hyvin keskeneräiselle) https://eestec.net/ -sivustolle painamalla “Register”
 4. Avaa tapahtuman alasivu ja täytä tapahtumahakemus nappulasta “Apply now!”
  • Hakemus sisältää yleensä ns. motivaatiokirjeen (motivational letter), jossa kerrot miksi juuri sinut pitäisi valita tapahtumaan (rento elämänasenteesi ja halusi tutustua uusiin ihmisiin). Mikäli tälläistä ei erikseen vaadita, on silti hyvä kirjoittaa muutama virke omasta innostuksestaan – Tapahtumaan pääsy on miltei taattu!
 5. Laita sähköpostia hakemuksestasi osoitteeseen eestec-board (ät) list.ayy.fi.
  • Varmistamme sinut LC:n jäseneksi eestec.nettiin. Kuka tahansa ei voi siis hakea tapahtumiin – Sinun täytyy olla LC:n jäsen. Kaikki ELEC-killat + TiK-opiskelijat ovat automaattisesti jäseniämme, erillistä maksua ei ole!
 6. Odota, että osallistujalista julkaistaan, ennen kuin ostat lentoliput.
  • Mikäli haluat olla ovela ja säästää rahaa ostamalla liput aikaisemmin, kannattaa ottaa yhteyttä järjestävään tahoon – He saattavat varmistaa osallistumisesti epävirallisesti jo etukäteen.
  • Muista yhteydenotto LC Helsingin paikallistoimikuntaan board-sähköpostiosoitteen kautta. Saatamme tuntea järjestäjät henkilökohtaisesti, jolloin voimme varmistaa osallistumisesti hyvinkin helposti.
 7. Saat järjestäjiltä tietoa tapahtumasta ja käytännön järjestelyistä sähköpostitse.
  • He tulevat todennäköisesti hakemaan sinut lentokentältä hostelliisi tai muuhun majoitukseen, tai ainakin antavat ohjeet ja yhteyshenkilön.
 8. Reissaa kohdemaahan ja Nauti!

 

Tämän lisäksi paikallistoimikunta LC Helsinki arvostaisi, mikäli saisit toteutettua kaiken juhlinnan lomassa seuraavaa:

Porkkana: Saatamme hyvittää 10% ensikertalaisen lentolippukuluista, mikäli kuva- ja tekstimateriaali on hyvää (ja budjettimme riittää) ! 🙂

 

Hyvää reissua!

 

Ota yhteyttä paikallistoimikuntaan sähköpostiosoitteen eestec-board (ät) list.ayy.fi kautta, mikäli jotain jäi epäselväksi.